#2014

Idag säger vi hej och tack till 2014 och välkomnar 2015 med öppna armar! Jag har gjort ett litet kollage med några saker som jag förknippar väldigt mycket med inredningen 2014.
 
 
 Förra året kom kopparn och tog över hemmen men 2014 var mässingens år. Skultuna kom att finnas i väldigt många hem men även mässingsfärgade bestick och mässingslampor dök upp lite varstans. På tal om lampor kan nästa bild nämnas - Lyktan Bankeryd, kanske årets uppsving! Dessa produktbilder har jag sett överallt känns det som och Lyktan Bankeryds lampor blev personifieringen av snygg design till bra pris. Den svarta tallriken kommer från Royal Copenhagen, en snygg nyhet på porslinsfronten. Årets kanske mest hajpade möbel måste vara serveringsvagnen som agerat stillebenyta i massvis av Instagramflöden. Och på golvet har det under 2014 gärna fått ligga en Beni Ourain-matta (eller en liknande, snäppet billigare, variant). Thonetstolen fick en revival under det gångna året och kommat att bli eftertraktad igen. Gärna placerades den i ett lindblomsgrönt kök så som det på bilden. Sist har jag valt bilder på två material som vi sett otroligt mycket av under 2014 - plywooden och marmorn. 
 
Så hur många trender hakade jag själv på? Rent spontant hade jag kunnat haka på dem alla men det blev en del mässing (Skultuna, bestick från Lagerhaus och arbetslampa), två serveringsvagnar, en replika på Ourain och diverse marmorföremål. Ett mycket trevligt designår har det alltså varit!
 
Bildcredd: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.
 
2014 Ballingslöv Inspiration Marmor Mässing Nyår
0 kommentarer