#DetMörka

Alltså, grattis alla ni som lever i hem med vackra fönster! Det är nog nästan ett måste i vårt nästa hus. Finns det dessutom möjlighet att måla foderna invändigt mörka så kommer lyckan vara total för OJ så snyggt det är! Kika bara på denna skönhet till lägenhet. En riktig pärla som man blir lätt avundsjuk på. Och då har jag inte ens nämnt det snygga köket eller sjuan-stolarna i cognacsfärgat läder. Ett extremt älskvärt hem helt enkelt! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Bildcredd: AW
fönster fönsterfoder kök mörkt
0 kommentarer

#PinkOrBlue

Estetik är ett av mina största intressen. Form, färg och material kan förundra mig i timmar och jag älskar att studera människans upplevelse av estetiska uttryck. Få saker förundrar mig så mycket. 

Som nybliven mamma har estetik fått en ny dimension för mig - hur vill jag att mitt barns omgivning ska se ut? Det började såklart med hennes rum där vi valde mörkt grå/blå väggar och vita möbler. Jag ville skapa ett lugn som samtidigt bjöd upp till lek och bus. En stor brunrosa mjuk matta blev pricken över i. 

När vi sedan köpte vagn föll valet på något neutralt, svart med läderaplikationer i vårt fall. En leopardfärgad åkpåse fick pigga upp det hela men i övrigt ville vi ha något som var enkelt att hålla rent och som ska hålla länge. 

Men sen kom vi till det kluriga - kläderna. Hur ska vår dotter se ut? Personligen har jag extremt svårt för "rosa/blå-normen" som gäller bland babykläder. Allt i storlek 0-6 månader är fanimej rosa eller blått! Alternativet är vitt, beiget och ljusgrått och har man, som vi, en väldigt ljus tjej så blir dessa färger ganska intetsägande. Det förutsätts liksom att man ska vilja klä sin lilla tjej som en pytte-prinsessa. Senast igår, när jag skulle köpa ett underställ till Sia, ställdes jag inför detta. Understället fanns i blått alternativt rosa och när jag säger till säljaren att jag har en flicka ger hon mig direkt det rosa. Spännande. 

Jag har absolut ingen bild av att Sia ska växa upp i en totalt könsneutral värld. Om hon inte själv väljer något annat så lär hon definieras som kvinna. Och ja, om nan vill undvika missförstånd kring hennes medfödda kön så är rosa en praktisk färg på kläder. Men varför finns det så få alternativ? Om man, som jag, gillar lite kaxigare mönster på kläder i lite skarpare färger så får man gå upp minst en prisklass. Hos kedjorna råder den rosa/blå babytrenden, med bestämdhet. 

Fler som stött på detta? 

(null)

Bildcredd: här
baby blått estetik rosa
0 kommentarer

#NyPalett

Sedan vi målade Sias rum mörkgrått har tankarna på ny färg på sovrumsväggarna kommit allt oftare. Vi är ganska eniga om att det ska handla om dusty pink som färg, nu ska vi bara hitta ork och främst tid att genomföra detta projekt. Med en femveckors bebis så är det inte helt lätt, men förhoppningsvis får vi till förbytet under våren. Under tiden letar jag en perfekt kulör och en färgpalett att jobba efter. Vi  beställde nyss en sänggavel i grå sammet så den färgen är också spikad i inredningen.  Sen är jag väldigt svag för vinrött just nu så kanske inslag av det? Vad säger ni, tror ni på min plan?  Visst måste man våga färg ibland? 

(null)

Bildcredd: Etttvåtrefyrafem, sex. 
dusty pink färg palett vinrött
0 kommentarer